Loader
407
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-407,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Целни групи

 • Образивни институции
 • Социјално загрозени
 • Млади
 • Ранливи категории на граѓани
 • Општински институции
 • Организации

Нашата мисија

Мисија на Здружение ДОВЕРБА – Куманово е: јакнење на физичко, емоционално и ментално здравје, поттикнување на почитта, довербата и комуникацијата меѓу луѓето од сите националности.

Волонтирај!

+389 031 425 862

 • човекови права
 • културни различности и дијалог
 • обрaзованиe
 • социјално-хуманитарна работа
 • граѓанско општество и демократија
 • развивање на општеството

Здружение “ДОВЕРБА” – Куманово е запишано во судски Регистар на здруженија на граѓани и фондации на 28.03.2001 година по регистерски број 187, а извршена е пререгистрација во мај 2011 година согласно Законот за здруженија и фондации.

 • Помош во надминување на кризни ситуации
 • Помош во надминување на конфликтни ситуации
 • Заштита на младите поколенија од сите зла на денешнината и нивното развивање во компетентни учесници во општеството

Здружение “ДОВЕРБА” – Куманово е запишано во судски Регистар на здруженија на граѓани и фондации на 28.03.2001 година по регистерски број 187, а извршена е пререгистрација во мај 2011 година согласно Законот за здруженија и фондации.

 • Организирање обуки, семинари, работилници, јавни трибини за јакнење на физичко, емоционално и ментално здравје
 • Вмрежување и комуникација со други здруженија и организации со слични цели и задачи

 • Издавање на брошури, лафлети, весници поврзани со проектни активности
 • Медиумско промовирање на активности

15 Години искуство – 15 Години ДОВЕРБА

Чекори за реализација на проекти
qode-np-item
1
Истражување
qode-np-item
2
Подготовка
qode-np-item
3
Реализација
qode-np-item
4
Еволуција
qode-eliptic-slider

Рурален развој преку културни обележја во кумановско

Здружение “ДОВЕРБА” – Куманово реализира проект. Рурален развој преку културни обележја во кумановско. Проектот е подржан и финансиран од Владата на Република Македонија во 2013 година.

qode-eliptic-slider

„Со заеднички вредности за подобро разбирање”

Цел на проект: Зголемена мултикултурна соработка помеѓу учениците од основните и средните училишта и вработените во училиштата преку воннаставни активности

qode-eliptic-slider

“Интеграција во основното образование”

Во проектoт работеа 40 ученици, во мешан етнички состав, заедно со проектниот тим-координатор Дивна Јанкова, асc Бјондина Џафери и менторите: Надица Петровска, Башким Ќерими, и Марија Величковска.

qode-eliptic-slider

„За подобро ментално здравје на младите”

Со проектот планирани се разни активности: обука на учениците, родители и наставници, повеќе радио емисии, истражување преку социјалните мрежи, печатење на летоци.

Наша Цел

Jакнење на физичко, емоционално и ментално здравје, поттикнување на почитта, довербата и комуникацијата меѓу луѓето од сите националности преку:

Организирање обуки, семинари, работилници, јавни трибини за јакнење на физичко, емоционално и ментално здравје

Вмрежување и комуникација со други здруженија и организации со слични цели

Издавање на брошури, лафлети, весници поврзани со проектни активности

Медиумско промовирање на активности

Кои се вашите придобивки доколку ни се приклучите

ТРАНСПАРЕНТНОСТ

Сите информации во врска со проектите кои се реализираат ке бидат споделени јавно.

ВМРЕЖУВАЊЕ

Поврзување и соработка со други невладините организации, волонтери или институции.

ИСКУСТВО

Преку практично работење и вклучување во проекти ке можете да стекнете големо лично искуство

ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Да се биде општествено одговорен значи да се биде човек.

Приклучете се на нашиот тим како ВОЛОНТЕР!!!

Inline
Inline