Loader
2019 June
-1
archive,date,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

June 2019

[ape-gallery 981]   Цели: зајакнување на емоционалното, социјалното и интелектуалното здравје на младите луѓе во Куманово, анонимни совети давани од специјално обучени лица (врсници) преку посебна телефонска линија. Целна група - 15 млади луѓе од 12-25 години од Куманово...

[ape-gallery 979]   Програмата “Центар за промоција на Мир и толеранција” ја работевме во партнерство со АРЦ а корисници беа 120 жени и 120 деца од привремено раселени и сместени во прифатни центри во Куманово како и повратниците во с.Липково и с.Отља, во кој продолживме со работа...

[ape-gallery 975]   Работевме на проект за “Психосоцијална подршка и интервенции на семејства и индивидуи кои имаат статус на раселени лица на територија на општина Куманово. Се објави и лафлета за потребите на раселените семејства на крајот на проектот. Проектот беше финансиран од страна на Меѓународниот комитет...

[ape-gallery 972]   Бевме соработник на ЕСЕ (Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените на Македонија), во реализација на проектот за ментално здравје на жените а ние го реализиравме делот “Формирање на групи за самопомош”, од 25 жени интелектуалки кои понатаму работеа во свои средини....

[ape-gallery 969] Проект “Да бидеме пријатели” во кој работевме со 60 деца и 60 жени најголем дел со статус на раселени лица од различна националност за психосоцијална помош и едукација за меѓусебно разбирање, за надминување на пост-трауматска стрес ситуација. Овој проект заврши со форум на тема...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_row_inner row_type="row" type="full_width" text_align="left" css_animation=""][vc_column_inner][vc_column_text] [ape-gallery 1089] [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][vc_column_text]Здружение "ДОВЕРБА" - Куманово реализира проект. Рурален развој преку културни обележја во кумановско. Проектот е подржан и финансиран од Владата на Република Македонија во 2013 година. Целна група: 15 млади лица со потекло од...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] [ape-gallery 966] [/vc_column_text][vc_column_text]Работевме со проектот “Пријателска училница” на проблеми за психосоцијална помош на 50 ученици од различна националност од три основни училишта загрозени од воената состојба. Овој проект го започнавме во период на конфликтот во 2001, кога училиштата сеуште...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][qode_advanced_image_gallery type="slider" enable_image_shadow="no" image_behavior="zoom" space_between_items="normal" slider_loop="yes" slider_autoplay="yes" slider_padding="no" slider_navigation="yes" slider_pagination="yes" images="692,693,694,695,698" image_size="600x300"][vc_empty_space][vc_row_inner row_type="row" type="full_width" text_align="left" css_animation=""][vc_column_inner][vc_column_text] „Јакнење на самохрани родители и нивни семејства на територија на општина Куманово” е проект кој Здружение „Доверба” - Куманово го реализира во...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][qode_advanced_image_gallery type="slider" enable_image_shadow="no" image_behavior="zoom" space_between_items="normal" slider_loop="yes" slider_autoplay="yes" slider_padding="no" slider_navigation="yes" slider_pagination="yes" images="707,708,709,710" image_size="600x300"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]„Преку младинско претприемништво до рурален развој” е проект кој Здружение „Доверба” - Куманово го реализира во 2016 год. со поддршка...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][qode_advanced_image_gallery type="carousel" enable_image_shadow="no" space_between_items="large" number_of_visible_items="1" slider_loop="yes" slider_autoplay="yes" slider_navigation="yes" slider_pagination="yes" images="790,791,792,793,794" image_size="600x300"][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Во 2016 год. работевме на проектот “Заедно со младите за поголема енергетска ефикасност” во кој беа опфатени 25 директни млади учесници...