Loader
”Заедно со младите за поголема енергетска ефикасност”
484
post-template-default,single,single-post,postid-484,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

”Заедно со младите за поголема енергетска ефикасност”

”Заедно со младите за поголема енергетска ефикасност”

Во 2016 год. работевме на проектот “Заедно со младите за поголема енергетска ефикасност” во кој беа опфатени 25 директни млади учесници од општините: Крива Паланка, Старо Нагоричане, Куманово и Кратово. Целта на проектот беше учесниците да се обучат за важноста на енергетската ефикасност, нејзиното влијание врз климатските промени, како и конкретни ефикасни мерки кои може да се имплементираат во домашните средини и општини. Учесниците имаа обука каде се укажа на потребата за воведување и имплементирање на енергетска ефикасност, а се провомираше и алатка за пресметување на енергетската потрошувачка и планирање на инвестициски вложувања со рок на исплатливост. Се одржа и супервизиска средба каде се оценуваа подготвените индивидуални и групни енергетски планови а беше издадена и македонско-англиска брошура. Проектот финансиски е подржан од Владата на РМ.