Loader
Младинска размена: Уметноста наш заеднички јазик
1009
post-template-default,single,single-post,postid-1009,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Младинска размена: Уметноста наш заеднички јазик

Младинска размена: Уметноста наш заеднички јазик

 

Доверба со сопствена едукатори и подржана од “Образование, аудиовизуелни и култура Извршна агенција во Брисел “ реализира два проекти во Македонија. Во првиот проект наречен: “Уметноста-нашиот заеднички јазик” 50 учесници од седум Европски земји преку музика, игра и театар меѓусебно да ги презентираат своите култури, традиции, обичаи и сл. Со вториот проект: “Европски културен мозаик” учесници од шест Европски земји преку работилници, прашања и дискусии се информираа за значењето на Европската Унија, институциите и сл.