Loader
Продолжување на патот кон почит и разбирање
1003
post-template-default,single,single-post,postid-1003,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Продолжување на патот кон почит и разбирање

Продолжување на патот кон почит и разбирање

 

Во август 2004 година,ЗГ Доверба започна со реализација на проектот “Продолжување на патот кон почитување и разбирање.” Во овој проект, наставниците, родителите и учениците (80 учесници), како и наставниците и родителите, од основни училишта од македонски и албански националности во пет основни и три средните училишта во Куманово беа обучени во методи за ненасилно решавање на конфликти. Учениците беа обучени во формирањето на клубови во нивните училишта за да помогнат во обуката на другите ученици за техниките на медијација. Сите триесет ученици успешно ја завршија програмата и добија сертификати како едукатори на медијацијата. Покрај тоа, учениците реализираа три мултиетнички ученички акции и учествуваа во една локална телевизиска програма.
Издадовме брошура “Надминување стрес во училишта” која им користи на професори и родители уште два броја весник кои во најголем дел беше наменет за средношколци и основношколци.