Loader
2019 July 15
-1
archive,date,paged,paged-2,date-paged-2,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

July 2019

  [ape-gallery 1056]  Работевме на проектот "На патот кон почитување и разбирање", финансиран од ИТЗ Македонија за подобрување на соработката и комуникацијата меѓу учениците, наставниците и родителите преку вештини за комуникација и медијација и компетенција за акција за подготовка и реализација на училишни проекти во пет основни...

[ape-gallery 1049]   Во проектот: “Во мирот заедно” кој е финансиран од ОХЦХР и УНДП ние работевме со учениците од средните училишта на зајакнување на самопочит и почит од другите, градење на меѓусебната доверба и односи на меѓузависност, справување со стереотипи и намалување на предрасудите (30 учесници)....

[ape-gallery 1045]   Во проектот “Активен Викенд-Активни Млади” едукаторите беа млади обучувачи од Доверба кои користејќи го “Компас-прирачник за човечки ресурси образование за младите луѓе” спроведува обука на 30 средношколци од мултиетнички состав. Тие, исто така објави брошура на три јазици: македонски, англиски и албански јазик. Проектот...

[ape-gallery 1039] Во 2006 год. работиме на проект “Бранители на правата на деца” во кој се вклучени 60 ученици и 20 нивни професори од основни и средни учителишта во Куманово посетија обука за човекови права, направија панел дискусија со кандидатите за пратеници, објави брошура на македонски...

[ape-gallery 1036]   Со проект “И јас избирам” им помагавме на граѓаните од шест населени места во општините Куманово и Липково во правилно и демократско однесување кон изборниот процес и донесување на одлука (90 учесници)....

[ape-gallery 1029]   Во проектот “Пријателска училница 2”, финансиран од страна на Институтот за трајни заедници-Македонија, работевме со ученици од 4 основни училишта на јакнење на нивните капацитети да се справат со проблемите и помагајќи им да се подобри ефикасната комуникација (60 учесници). Како резултат на проектот...