Loader
Активности за месец мај на групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”
1390
post-template-default,single,single-post,postid-1390,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Активности за месец мај на групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”

Активности за месец мај на групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”

Во текот на месец мај се одржаа неколку работилници со групата Ненасилна комуникација и медијација како дел од проектот “Обединети во мирот” на здружението „ Доверба“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена” од Хрватска.

На 06.05.2022 групата  работеше на нови сценарија и на подготовка за отварање на Клуб на медијатори во ОСТУ “Наце Буѓони”.

На 13.05.2022 се отвори Клуб на медијација.

Се одржаа презентации во двете смени и во двете згради на македонски и албански јазик на ученици претседатели и на безбедни училишта. За училишна медијација се претставија 20 обучени медијатори кои ќе работат во Клуб на медијација.

На 19.05.2022 групата Ненасилна комуникација и медијација работеше на утврдување на материјал и сценарија кои би можело да ги претстават на завршен настап.