Loader
Слушнете ги искуствата на новообучените медијатори како дел од проектот „Обединети во мирот“
1473
post-template-default,single,single-post,postid-1473,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Слушнете ги искуствата на новообучените медијатори како дел од проектот „Обединети во мирот“

Слушнете ги искуствата на новообучените медијатори како дел од проектот „Обединети во мирот“

Под покровителство на ЗГ „Доверба“ Куманово, а со поддршка на “Екуменска иницијатива жена” Хрватска, проектот „Обединети во мирот“ претставува чекор напред кон училишниот мир и справување со меѓуврсничко насилство.

Група од 40 ученици од ОСТУ „Наце Буѓони“ Куманово беа обучени како први училишни медијатори за справување со конфликти меѓу учениците.

За искуствата слушнете лично од нашите новообучени медијатори!