Loader
На 10.05.2024год се одржа последна работилница на групата “Напредна помош на врсници” на која присуствуваа 22 ученици од средните општински училишта “Наце Буѓони,” Гимназија “Гоце Делчев” и “Перо Наков”. Учениците преку интерактивни активности и вежби се обучија за интервенција кога се сведоци на малтретирање и пружање на прва психосоцијална помош и поддршка на жртви на булинг. Оваа работилница е во рамките на Проектот “Неми сведоци”поддржан од “Екуменска иницијатива жена” Хрватска, а го реализира Здружение “Доверба” Куманово
1656
post-template-default,single,single-post,postid-1656,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

На 10.05.2024год се одржа последна работилница на групата “Напредна помош на врсници” на која присуствуваа 22 ученици од средните општински училишта “Наце Буѓони,” Гимназија “Гоце Делчев” и “Перо Наков”. Учениците преку интерактивни активности и вежби се обучија за интервенција кога се сведоци на малтретирање и пружање на прва психосоцијална помош и поддршка на жртви на булинг. Оваа работилница е во рамките на Проектот “Неми сведоци”поддржан од “Екуменска иницијатива жена” Хрватска, а го реализира Здружение “Доверба” Куманово

На 10.05.2024год се одржа последна работилница на групата “Напредна помош на врсници” на која присуствуваа 22 ученици од средните општински училишта “Наце Буѓони,” Гимназија “Гоце Делчев” и “Перо Наков”. Учениците преку интерактивни активности и вежби се обучија за интервенција кога се сведоци на малтретирање и пружање на прва психосоцијална помош и поддршка на жртви на булинг. Оваа работилница е во рамките на Проектот “Неми сведоци”поддржан од “Екуменска иницијатива жена” Хрватска, а го реализира Здружение “Доверба” Куманово