Loader
doverbaku doverbaku
-1
archive,paged,author,author-doverbaku,author-11,paged-4,author-paged-4,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Author: doverbaku doverbaku

Со директорите на ОСТУ" Наце Буѓони" Драган Јаневски, Гимназија "Гоце Делчев " Марија Тодоровскa и СООУ "Перо Наков " Мила Жибак се потпишани Меморандуми за соработка за проект"Со почит и разбирање" кој е подржан од Екуменска иницијатива на жени Хрватска. Проектот е замислен да создаде интелектуална,...

Под покровителство на ЗГ „Доверба“ Куманово, а со поддршка на “Екуменска иницијатива жена” Хрватска, проектот „Обединети во мирот“ претставува чекор напред кон училишниот мир и справување со меѓуврсничко насилство. Група од 40 ученици од ОСТУ „Наце Буѓони“ Куманово беа обучени како први училишни медијатори за справување...

Прирачникот за медијатори во училишни клубови за медијација на тема Однесување за добра комуникација со врсничка медијација може да го погледнете на македонски јазик тука и на албански јазик тука. Прирачникот е изработен во рамки на проектот „Обединети во мирот“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена”....

Учениците, кои беа дел од проектот „Обединети во мирот“ кој го реализираше здружението „Доверба“ од Куманово, на 09.06.2022 год. на локацијата „Студена вода“ добија серитификати за успешно реализираната обука. Тие низ игра за градење на тимови, направија планови за промоција и проширување на проектните активности во...

Средношколците од различни етнички заедници од Куманово, денеска учествуваа на завршен настан во рамки на проектот “Обединети во мирот” кој го реализираше Здружението на граѓани “Доверба” од Куманово. Во проектот се опфатени 50 ученици од средното училиште “Наце Буѓони” Куманово од различни етнички заедници, кои преку...

Во текот на месец мај се одржаа неколку работилници со групата Цртање и сликање како дел од проектот “Обединети во мирот” на здружението „ Доверба“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена” од Хрватска. На 19.05.2022 групата  имаше задача - Составување на Колективниот ГОЛЕМ ликовен МОЗАИК...

Во текот на месец мај се одржаа неколку работилници со групата Ненасилна комуникација и медијација како дел од проектот “Обединети во мирот” на здружението „ Доверба“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена” од Хрватска. На 06.05.2022 групата  работеше на нови сценарија и на подготовка за...