Loader
Проекти
-1
archive,category,category-11,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Проекти

Под покровителство на ЗГ „Доверба“ Куманово, а со поддршка на “Екуменска иницијатива жена” Хрватска, проектот „Обединети во мирот“ претставува чекор напред кон училишниот мир и справување со меѓуврсничко насилство. Група од 40 ученици од ОСТУ „Наце Буѓони“ Куманово беа обучени како први училишни медијатори за справување...

Прирачникот за медијатори во училишни клубови за медијација на тема Однесување за добра комуникација со врсничка медијација може да го погледнете на македонски јазик тука и на албански јазик тука. Прирачникот е изработен во рамки на проектот „Обединети во мирот“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена”....

Учениците, кои беа дел од проектот „Обединети во мирот“ кој го реализираше здружението „Доверба“ од Куманово, на 09.06.2022 год. на локацијата „Студена вода“ добија серитификати за успешно реализираната обука. Тие низ игра за градење на тимови, направија планови за промоција и проширување на проектните активности во...

Средношколците од различни етнички заедници од Куманово, денеска учествуваа на завршен настан во рамки на проектот “Обединети во мирот” кој го реализираше Здружението на граѓани “Доверба” од Куманово. Во проектот се опфатени 50 ученици од средното училиште “Наце Буѓони” Куманово од различни етнички заедници, кои преку...

Во текот на месец мај се одржаа неколку работилници со групата Цртање и сликање како дел од проектот “Обединети во мирот” на здружението „ Доверба“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена” од Хрватска. На 19.05.2022 групата  имаше задача - Составување на Колективниот ГОЛЕМ ликовен МОЗАИК...

Во текот на месец мај се одржаа неколку работилници со групата Ненасилна комуникација и медијација како дел од проектот “Обединети во мирот” на здружението „ Доверба“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена” од Хрватска. На 06.05.2022 групата  работеше на нови сценарија и на подготовка за...

Во текот на месец април се одржаа две работилници со ученици кои се дел од групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена”. На првата работилница (08.04.2022) се работеше за потреба од комуникација кога работиме на создавање...

Во текот на месец април се одржаа три работилници со групата Цртање и сликање од проектот “Обединети во мирот”, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена”. Работилниците се изведуваа во ликовно ателје со две групи на ученици. На првата работилница(01.04.2022) учениците под водство на нивниот ментор вршеа...