Loader
Проекти
-1
archive,paged,category,category-11,paged-2,category-paged-2,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Проекти

На 18.03 се одржа првата работилница за цртање, претставување на заеднички вредности и претставување на индивидуален израз во групен цртеж, пропратено со координација на моториката во ликовното изразување на која учествуваа ученици од средното стручно училиште „Наце Буѓони“, од различна етничка припадност. Работилницата ја организираше Здружението„...

Нa 11.03. 2022 се одржа првата работилница за ненасилна комуникација и медијација на која учествуваа ученици од средното стручно училиште „Наце Буѓони“, од различна етничка припадност. Игри, обновување на знаење и работа на измислени случаи посредување, активности насочени на создавање на подобри услови за соработка и ненасилна...

Зајакнување на довербата и силата на ненасилството како предуслови за изградба на мирот помеѓу ученици од различни етнички заедници во средното техничко училиште „Наце Буѓони“ е целта на денешната обука што ја организираше здружението „Доверба“ од Куманово во рамките на проектот „ Обединети во мирот“....

На 3ти фебруари беше склучен меморандум за соработка меѓу директорот на ОСТУ “Наце Буѓони” Куманово  Драган Јаневски и претседателката на Здружение “Доверба” Куманово Дивна Јанкова за работа на проектот “Обединети во мирот”, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена”. Пред 18 години во работа на план...

[ape-gallery 1098] „Јакнење на самохрани родители и нивни семејства на територија на општина Куманово” е проект кој Здружение „Доверба” - Куманово го реализира во 2015 год. со подршка на Влада на РМ и во соработка со: Центар за социјални работи–Куманово, Агенција за вработување-Куманово и Црвен Крст-Куманово. Активности...

[ape-gallery 1090]   Од 15.11. до 31.12.2008 во партнерство со уште две невладини организации од Куманово и Липково реализиравме проект за медијација и ефикасна комуникација со представници од советот на родители од сите 4 средни училишта во Куманово и Липково. Проектот е насловен: Работиме за подобра комуникација...

[ape-gallery 1086]   Бевме домаќини на младинска размена, Акција 3.1 "Да се документира нашaта културна приказна" 12-22.09.2009 Охрид, Maкедонијa.Учесници беа повеќе од 25 учесници од 5 различни земји кои направија документарен филм наречен “Град на соништа “ нa основа на меѓукултурниот дијалог....

[ape-gallery 1081]   Здружение на Граѓани Доверба со свои едукатори ја реализира младинската размена “Млади во уметничка aвантура” која беше финансирана од “Едукациска, aудиовизуелна, културна, извршна aгенција во Брисел”. Учесници во проектот беа 26 млади луѓе кои дојдоа од 6 различни држави и кои низ: танц, сликање,...

[ape-gallery 1076]   Доверба со сопствена едукатори и подржана од “Образование, аудиовизуелни и култура Извршна агенција во Брисел “ реализира два проекти во Македонија. Во првиот проект наречен: “Уметноста-нашиот заеднички јазик” 50 учесници од седум Европски земји преку музика, игра и театар меѓусебно да ги презентираат своите...

[ape-gallery 1073]   Доверба со сопствена едукатори и подржана од “Образование, аудиовизуелни и култура Извршна агенција во Брисел “ реализира два проекти во Македонија. Во првиот проект наречен: “Уметноста-нашиот заеднички јазик” 50 учесници од седум Европски земји преку музика, игра и театар меѓусебно да ги презентираат своите...