Loader
Проекти
-1
archive,paged,category,category-11,paged-3,category-paged-3,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Проекти

  [ape-gallery 1069]   Издадовме брошура “ Можеме поинаку” како резултат на работа на наставниците од област на медијација со ученици од 4 средни и 6 основни училишта како и на претставници на совети на родители од истите училишта во проектот “Уште еден пат на почит и разбирање”...

[ape-gallery 1064]   Во август 2004 година,ЗГ Доверба започна со реализација на проектот "Продолжување на патот кон почитување и разбирање." Во овој проект, наставниците, родителите и учениците (80 учесници), како и наставниците и родителите, од основни училишта од македонски и албански националности во пет основни и три...

  [ape-gallery 1056]  Работевме на проектот "На патот кон почитување и разбирање", финансиран од ИТЗ Македонија за подобрување на соработката и комуникацијата меѓу учениците, наставниците и родителите преку вештини за комуникација и медијација и компетенција за акција за подготовка и реализација на училишни проекти во пет основни...

[ape-gallery 1049]   Во проектот: “Во мирот заедно” кој е финансиран од ОХЦХР и УНДП ние работевме со учениците од средните училишта на зајакнување на самопочит и почит од другите, градење на меѓусебната доверба и односи на меѓузависност, справување со стереотипи и намалување на предрасудите (30 учесници)....

[ape-gallery 1045]   Во проектот “Активен Викенд-Активни Млади” едукаторите беа млади обучувачи од Доверба кои користејќи го “Компас-прирачник за човечки ресурси образование за младите луѓе” спроведува обука на 30 средношколци од мултиетнички состав. Тие, исто така објави брошура на три јазици: македонски, англиски и албански јазик. Проектот...

[ape-gallery 1039] Во 2006 год. работиме на проект “Бранители на правата на деца” во кој се вклучени 60 ученици и 20 нивни професори од основни и средни учителишта во Куманово посетија обука за човекови права, направија панел дискусија со кандидатите за пратеници, објави брошура на македонски...

[ape-gallery 1036]   Со проект “И јас избирам” им помагавме на граѓаните од шест населени места во општините Куманово и Липково во правилно и демократско однесување кон изборниот процес и донесување на одлука (90 учесници)....

[ape-gallery 1029]   Во проектот “Пријателска училница 2”, финансиран од страна на Институтот за трајни заедници-Македонија, работевме со ученици од 4 основни училишта на јакнење на нивните капацитети да се справат со проблемите и помагајќи им да се подобри ефикасната комуникација (60 учесници). Како резултат на проектот...

[ape-gallery 979]   Програмата “Центар за промоција на Мир и толеранција” ја работевме во партнерство со АРЦ а корисници беа 120 жени и 120 деца од привремено раселени и сместени во прифатни центри во Куманово како и повратниците во с.Липково и с.Отља, во кој продолживме со работа...

[ape-gallery 969] Проект “Да бидеме пријатели” во кој работевме со 60 деца и 60 жени најголем дел со статус на раселени лица од различна националност за психосоцијална помош и едукација за меѓусебно разбирање, за надминување на пост-трауматска стрес ситуација. Овој проект заврши со форум на тема...