Loader
Проекти
-1
archive,paged,category,category-11,paged-4,category-paged-4,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Проекти

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_row_inner row_type="row" type="full_width" text_align="left" css_animation=""][vc_column_inner][vc_column_text] [ape-gallery 1089] [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][vc_column_text]Здружение "ДОВЕРБА" - Куманово реализира проект. Рурален развој преку културни обележја во кумановско. Проектот е подржан и финансиран од Владата на Република Македонија во 2013 година. Целна група: 15 млади лица со потекло од...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] [ape-gallery 966] [/vc_column_text][vc_column_text]Работевме со проектот “Пријателска училница” на проблеми за психосоцијална помош на 50 ученици од различна националност од три основни училишта загрозени од воената состојба. Овој проект го започнавме во период на конфликтот во 2001, кога училиштата сеуште...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][qode_advanced_image_gallery type="slider" enable_image_shadow="no" image_behavior="zoom" space_between_items="normal" slider_loop="yes" slider_autoplay="yes" slider_padding="no" slider_navigation="yes" slider_pagination="yes" images="707,708,709,710" image_size="600x300"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]„Преку младинско претприемништво до рурален развој” е проект кој Здружение „Доверба” - Куманово го реализира во 2016 год. со поддршка...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][qode_advanced_image_gallery type="carousel" enable_image_shadow="no" space_between_items="large" number_of_visible_items="1" slider_loop="yes" slider_autoplay="yes" slider_navigation="yes" slider_pagination="yes" images="790,791,792,793,794" image_size="600x300"][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Во 2016 год. работевме на проектот “Заедно со младите за поголема енергетска ефикасност” во кој беа опфатени 25 директни млади учесници...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][qode_advanced_image_gallery type="slider" enable_image_shadow="no" space_between_items="normal" slider_loop="yes" slider_autoplay="yes" slider_padding="no" slider_navigation="yes" slider_pagination="yes" images="765,764,763,762,761,760,759,758,756,757,755,754,753,752,750,751,749" image_size="600x300"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Време на реализација: од 01.04.2018 год. до 20.07.2018 год. Овој проект го спроведува здружението „Доверба” - Куманово a e финансиран од Мировна...

За подобро ментално здравје на младите” го спроведува Доверба-Куманово во период од ноември 2018-јуни 2020 година, во координација на Македонски институт за медиуми, во рамки на проектот: „Писменост за вести и медиумска писменост: Справување со лажни вести” финансиран од програмата: IPA Civil Society and Media...