Loader
2019 July 15
-1
archive,date,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

July 2019

[ape-gallery 1098] „Јакнење на самохрани родители и нивни семејства на територија на општина Куманово” е проект кој Здружение „Доверба” - Куманово го реализира во 2015 год. со подршка на Влада на РМ и во соработка со: Центар за социјални работи–Куманово, Агенција за вработување-Куманово и Црвен Крст-Куманово. Активности...

[ape-gallery 1090]   Од 15.11. до 31.12.2008 во партнерство со уште две невладини организации од Куманово и Липково реализиравме проект за медијација и ефикасна комуникација со представници од советот на родители од сите 4 средни училишта во Куманово и Липково. Проектот е насловен: Работиме за подобра комуникација...

[ape-gallery 1086]   Бевме домаќини на младинска размена, Акција 3.1 "Да се документира нашaта културна приказна" 12-22.09.2009 Охрид, Maкедонијa.Учесници беа повеќе од 25 учесници од 5 различни земји кои направија документарен филм наречен “Град на соништа “ нa основа на меѓукултурниот дијалог....

[ape-gallery 1081]   Здружение на Граѓани Доверба со свои едукатори ја реализира младинската размена “Млади во уметничка aвантура” која беше финансирана од “Едукациска, aудиовизуелна, културна, извршна aгенција во Брисел”. Учесници во проектот беа 26 млади луѓе кои дојдоа од 6 различни држави и кои низ: танц, сликање,...

[ape-gallery 1076]   Доверба со сопствена едукатори и подржана од “Образование, аудиовизуелни и култура Извршна агенција во Брисел “ реализира два проекти во Македонија. Во првиот проект наречен: “Уметноста-нашиот заеднички јазик” 50 учесници од седум Европски земји преку музика, игра и театар меѓусебно да ги презентираат своите...

[ape-gallery 1073]   Доверба со сопствена едукатори и подржана од “Образование, аудиовизуелни и култура Извршна агенција во Брисел “ реализира два проекти во Македонија. Во првиот проект наречен: “Уметноста-нашиот заеднички јазик” 50 учесници од седум Европски земји преку музика, игра и театар меѓусебно да ги презентираат своите...

Со ИОМ-Скопје работевме на проектот: “Јакнење на Самоодржливата Реинтеграција во Албанија, провинцијата Косово или Република Македонија преку зајакнување на локалниот НВО капацитет се цел обезбедување на услуги на повратниците” а кој што го имплементиравме во општините: Скопје, Куманово, Кратово, Крива Паланка и Свети Николе. Со...

  [ape-gallery 1069]   Издадовме брошура “ Можеме поинаку” како резултат на работа на наставниците од област на медијација со ученици од 4 средни и 6 основни училишта како и на претставници на совети на родители од истите училишта во проектот “Уште еден пат на почит и разбирање”...

[ape-gallery 1064]   Во август 2004 година,ЗГ Доверба започна со реализација на проектот "Продолжување на патот кон почитување и разбирање." Во овој проект, наставниците, родителите и учениците (80 учесници), како и наставниците и родителите, од основни училишта од македонски и албански националности во пет основни и три...