Loader
Активен викенд-активни млади
997
post-template-default,single,single-post,postid-997,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Активен викенд-активни млади

Активен викенд-активни млади

 

Во проектот “Активен Викенд-Активни Млади” едукаторите беа млади обучувачи од Доверба кои користејќи го “Компас-прирачник за човечки ресурси образование за младите луѓе” спроведува обука на 30 средношколци од мултиетнички состав. Тие, исто така објави брошура на три јазици: македонски, англиски и албански јазик. Проектот беше поддржан од страна на Дирекцијата за млади и спорт – Европската младинска фондација, Стразбург. Целта на овој проект е да се промовира свест и разбирање на човековите права прашања меѓу младите луѓе и да ги поттикне да учествуваат во градењето на демократско општество.