Loader
Активности за месец април на групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”
1379
post-template-default,single,single-post,postid-1379,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Активности за месец април на групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”

Активности за месец април на групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”

Во текот на месец април се одржаа две работилници со ученици кои се дел од групата Ненасилна комуникација и медијација од проектот “Обединети во мирот”, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена”.

На првата работилница (08.04.2022) се работеше за потреба од комуникација кога работиме на создавање заедничко дело и работа на медијација во 3 и 4-та фаза на измислени случаи.

На втората работилница (27.04.2022)  се работеше на подготовка на учениците за користење на техники за решавање на конфликти со акцент на посредување – работа во група на дадено сценарио – вежбање на фазите на медијација.

Учесниците беа посветени и мотивирани и активно учествуваа во активностите на работилницата.