Loader
Активности за месец мај на групата Цртање и сликање од проектот “Обединети во мирот”
1407
post-template-default,single,single-post,postid-1407,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Активности за месец мај на групата Цртање и сликање од проектот “Обединети во мирот”

Активности за месец мај на групата Цртање и сликање од проектот “Обединети во мирот”

Во текот на месец мај се одржаа неколку работилници со групата Цртање и сликање како дел од проектот “Обединети во мирот” на здружението „ Доверба“, поддржан од страна на “Екуменска иницијатива жена” од Хрватска.

На 19.05.2022 групата  имаше задача – Составување на Колективниот ГОЛЕМ ликовен МОЗАИК да почне да се создава големата слика – За секој од учесниците, уметничка фотографија.

На 27.05.2022, се работеше на – Повторно составување на Колективниот ГОЛЕМ ликовен МОЗАИК инспирација на тема: – Што ме прави мирен/спокоен? – Дизаjн на заедничко лого на ликовна група.