Loader
Доделени сертификати за учениците од проектот „Обединети во мирот“
1438
post-template-default,single,single-post,postid-1438,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Доделени сертификати за учениците од проектот „Обединети во мирот“

Доделени сертификати за учениците од проектот „Обединети во мирот“

Учениците, кои беа дел од проектот „Обединети во мирот“ кој го реализираше здружението „Доверба“ од Куманово, на 09.06.2022 год. на локацијата „Студена вода“ добија серитификати за успешно реализираната обука.

Тие низ игра за градење на тимови, направија планови за промоција и проширување на проектните активности во останатите средни и основни училишта.

На настанот учествуваа раководителката на проектот Дивна Јанкова и менторот Александар Стефановски, како и претставници на Советот на родители, Јасмина Додевска и Марија Арсиќ.

Проектот „Обединети во мирот“ се реализираше со поддршка на Екуменска иницијатива жена Хрватска.

Големо задоволство беше да се сподели со 40-тина ученици од мешан етнички состав радоста од успешно завршената работа.

Среќно драги идни училишни медијатори и миротворци во ОСТУ “Наце Буѓони” вашата работа и присуство ќе биде голем подржувач во креирање на позитивна атмосфера и ефикасна комуникација во училиштето.