Loader
Започна имплементацијата на проектот “Со почит и разбирање” кој е подржан од Екуменска иницијатива на жени Хрватска
1487
post-template-default,single,single-post,postid-1487,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Започна имплементацијата на проектот “Со почит и разбирање” кој е подржан од Екуменска иницијатива на жени Хрватска

Потпишани се Меморандуми за соработка за проектот "Со почит и разбирање"

Започна имплементацијата на проектот “Со почит и разбирање” кој е подржан од Екуменска иницијатива на жени Хрватска

Со директорите на ОСТУ” Наце Буѓони” Драган Јаневски, Гимназија “Гоце Делчев ” Марија Тодоровскa и СООУ “Перо Наков ” Мила Жибак се потпишани Меморандуми за соработка за проект”Со почит и разбирање” кој е подржан од Екуменска иницијатива на жени Хрватска.
Проектот е замислен да создаде интелектуална, емоционална и социјална клима меѓу средношколците од 3 средни училишта, од кои две се етнички мешани, што ќе овозможи ненасилна комуникација што ќе доведе до подобро меѓусебно разбирање и почитување на етничките заедници во Куманово.