Loader
За Нас
172
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-172,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Здружение “ДОВЕРБА” – Куманово е запишано во судски Регистар на здруженија на граѓани и фондации на 28.03.2001 година по регистерски број 187, а извршена е пререгистрација во мај 2011 година согласно Законот за здруженија и фондации.

Мисија

Мисија на Здружение ДОВЕРБА – Куманово е: јакнење на физичко, емоционално и ментално здравје, поттикнување на почитта, довербата и комуникацијата меѓу луѓето од сите националности.

a

Програмски области

  • човекови права
  • културни различности и дијалог
  • обрaзованиe
  • социјално-хуманитарна работа
  • граѓанско општество и демократија

Активности

  • Организирање обуки, семинари, работилници, јавни трибини за јакнење на физичко, емоционално и ментално здравје
  • Вмрежување и комуникација со други здруженија и организации со слични цели
  • Издавање на брошури, лафлети, весници поврзани со проектни активности
  • Медиумско промовирање на активности
a